Recept van de maand

Gezondere kwarkijstaart!

Geniet optimaal van je weekend met deze gezondere kwarkijstaart. Een kwarktaart dus, maar dan… tja, koud. Maar dat vinden we niet erg met deze temperaturen. We maken eerst een knapperige bodem van hazelnoten en havermout en toppen de taart af met pure chocolade. Dat wordt genieten!

Wat heb je nodig?
– 300 g havervlokken
– 120 g ongezouten hazelnoten
– 150 g kokosolie
– 8 el honing
– 500 g magere kwark
– 2 tl vanille-extract
– 70 g pure chocolade

En zo doe je het:
– Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Vermaal 250 gram havervlokken in een keukenmachine tot meel en hak de hazelnoten fijn.
– Smelt 120 gram kokosolie in een pannetje en meng de gesmolten kokosolie met het havermeel, de fijngesneden hazelnoten, de overgebleven havervlokken en 4 eetlepels honing. Kneed tot een deegbal.
– Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 24 centimeter met bakpapier en verdeel hier het deeg over. Druk goed aan, zodat de hele bodem bedekt is.
– Bak de bodem in 30 minuten goudbruin en knapperig in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
– Meng ondertussen de kwark met de rest van de honing en het vanille-extract.
– Vet de rand van de springvorm in met een beetje kokosolie en schep dan de kwark in de vorm. Strijk glad en zet de taart minimaal 2 uur in de vriezer.
– Smelt daarna de chocolade en de rest van de kokosolie au bain-marie. Giet het mengsel over de taart heen en zet de taart nog zeker 30 minuten in de vriezer.
– Haal de taart 15 minuten voor het serveren uit de vriezer en enjoy!

Personal shopping

Naast dat je altijd binnen kunt lopen voor advies van één van onze adviseuses, kan je ook een afspraak maken voor personal shopping. Je krijgt persoonlijk advies op de door jou gekozen dag en tijdstip. Benieuwd geworden? Lees hieronder meer.